Saturday, June 11, 2011

Asam Podeh





Harini resipi kita untuk lunch adelah
Ikan Pari masak asam pedas
resipi ni dapat daripada purely orang Melaka
First trial ni masak asam pedas
so, excited ni nak mencuba
nervous I!!
hahahaha

Sebelum nak masak tu, mak siap pesan
"ikan tu jangan masak semua,
nanti kalau masak tak sedap sayang je ikan tu"

miahahahahaha... statement mak sungguh KEJAM!


bahan-bahan die


bawang merah, bawang putih, halia, bunga kantan, bendi
(serai & serbuk kunyit tak sempat nak snap pic..hee)
*mak kate if guna kunyit hidup & nak add tomato n belacan pon sedap*



cili blender



asam keping (nak guna asam jawa pon bole)



ikan pari
(orang melaka suggest guna ikan tenggiri parang)



Hasilnya...
tadaaaaaa!!



mak kate sedap!
suke3!

so, i give myself a thumbs up!
:D




p/s : lepas ni plan nak try masak lasagna pulak.....weee~ :)